Skip to content

CC – Infographics en animaties: iets voor communicatieadviseurs?

december 12, 2014

Herken je dat? Je bent bij Van der Hilst of de SRM met vlag en wimpel geslaagd als communicatieadviseur en hebt nu 10 jaar ervaring. Je maakt communicatieplannen, strategieën, webteksten, persberichten … en je bent er goed in. Alleen, je merkt dat mensen slecht lezen of helemaal niet. En laten we wel wezen … zelf lees je ook niet alles wat ‘moet’. Met animaties of infographics had je ze gemakkelijker bereikt. Tijd om te veranderen dus.

Kom je na je werk thuis, zitten je kinderen te gieren achter Facebook of Dubsmash. Het ene na het andere filmpje spat van het scherm. Zelf ging je vroeger naar de bieb of keek je tv. Maar … zoals Bob Dylan zong: The times they are a-changin’  

De grote verandering is natuurlijk internet en dat iedereen nu voortdurend zit vastgeplakt aan een beeldscherm. Let wel: BEELD-scherm. Eigenlijk is het zo logisch als wat: kom dan met beeld in plaats van tekst.

Communicatieadviseur: ga die uitdaging aan!
Doelgroepen zijn druk. Als het onderwerp niet direct iets te maken heeft met de eigen taak van dat moment dan willen ze het misschien wel weten wat je te zeggen hebt, maar: “Vertel het maar even of laat het zien, dan kan ik dóórrrr”. Je herkent het vast. Maar waarom doen wij communicatieadviseurs dan nog zoveel in tekst?

Natuurlijk, snap je hoe dat komt. Je bent niet gewend om in beelden te communiceren. Je bent er niet in opgeleid. En jazeker … er zijn ook andere redenen. “Veel te duur”. “Niemand kan dat bij ons”. “Daar krijg ik mijn baas niet in mee”. “Er is geen budget voor”.

Van der Hilst en de SRM
Maar toch … knaagt het nou niet? Die doelgroepen kijken liever en horen liever je boodschap. En jij wilt ze bereiken … Ik weet niet hoe jij het ervaart, maar ik heb het gevoel dat wat aanvullende opleiding in communiceren in beelden zo gek nog niet is. Want daar zit sinds je opleiding bij Van der Hilst en de SRM een gapend gat. En dat wordt steeds groter.

Wat te doen?

Kom woensdag 17 december 2014 of donderdag 29 januari 2015, van 19.00 tot 21.30 uur naar Bilthoven. Opgeven via: lex@linsen.nl
Lex Linsen Linsen Communicatie

Advertenties
One Comment leave one →
  1. maart 22, 2015 14:01

    Nieuwe intro’s op woensdag 15 april 2015 van 14.40-17 u en op donderdagavond 16 april 2015 van 19-21.30 u. Voor updates zie http://linsen.nl/gratis-introductie-infographics-en-animaties

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: